BLOG

Návštěva hřebčína Viklan Kadov je snad už tradicí, a co bych byla za fotografku, kdybych si tam opět nepochytala několik krásných snímků :)

Bezdědovice

10.11.2022

V polovině listopadu jsem krátce navštívila chov shetlandských poníků Jarky Šilhanové. Která mi dovolila fotit svoje chlupaté skvosty včetně plemenného hřebce Scottyho Permoníka.

Protože jsem vezla připouštět jednu ze svých klisen, využila jsem volného času a nafotila pár letošních hříbátek hřebčína Viklan Kadov :)

Začátkem dubna se v Kadově pořádal svod klisen Shetlandských pony, který jsem měla tu čest fotit. Počasí bylo opravdu aprílové, ale ač hlásili silný vítr, nakonec jen střídavě pršelo, sněžilo a svítílo slunce.

Stejně jako v předchozích letech jsem byla pozvána jako fotograf na licentaci plemenných hřebců shetlandských pony. Opět se sešlo spoustu krásných a kvalitních poníků, tak to byla velká radost fotit.

Původně jsme s Terkou chtěli fotit její koníky, ale protože místo sněhu bylo brutální bláto, dohodly jsme se, že uděláme pár fotek její fenky Piranhy a jejích koček, na které by měla také ráda nějakou tu památku.

Další přátelskou návštěvou byla stáj mého kamaráda Pavla, Asined-B. Pavel se mimo jiné zabývá výcvikem a zapřaháním shetlandských poníků.

Protože mi po letech zdechl můj milovaný objektiv, musela jsem chtě-nechtě pořídit nový. A tak vzniklo asi desetiminutové focení ve stáji Van Bohemia, kam jsem původně jela ke kamarádce pouze na společnou vyjížďku.

Další lednovou návštěvou byla stáj ve Vlčicích ve které se znám s většinou koníků z minulosti. Největším modelem celého focení byl bezpochyby dědoušek Labíšek.